Sander Braeckman

ZO 1 JULI  17:30 - 18:30
GENRE: folk, kleinkunst, blues
HERKOMST: Erpe-Mere
Vi.be / Facebook


Biografie

Sander Braeckman is een jonge, Vlaamse zanger/muzikant, folktroubadour en liedjesboer uit Erpe-Mere. Deze naar eigen zeggen "mislukte poëet" heeft recent een soloalbum ingeblikt. Meteen al goed voor een eerste song op zijn twaalf nummers tellende cd. Zowel uiterst gevoelige als ritmische en humoristische liederen komen aan bod. De cover van dit album - 'Braeckman' genaamd - werd prachtig beschilderd door zijn partner en toeverlaat Zarah Verellen.

Sander maakte de voorbije tien jaar onafgebroken deel uit van een reeks andere maar gelijkaardige muzikale projecten, waaronder Primates, Mourning Jack en De Merde Van Ier. Doorheen deze periode componeerde hij zo een stevig arsenaal aan eigen nummers: 'Als je boos bent', 'Buitenluchtblues' en 'Den ondergang' zijn alvast het luisteren waard.

Begeleid door een akoestische gitaar en mondharmonica bezingt Sander Braeckman onverbloemd de mooie en minder mooie kanten van het leven. Hij laat zich daarbij vaak en maar al te graag omringen door enkele collega-muzikanten: Sofie Van Cauter (klarinet, backing vocal), Leentje De Vuyst (harp, backing vocal), Wido Uvin (gitaar, bas) en Gertjan Alkemade (contrabas, melodica, accordeon, piano, backing vocal).

Sedert de lancering van zijn debuut heeft Sander nauwelijks rust gekend door de talloze liveoptredens die daarop volgden. Zijn verfijnde mix van bluesy folk onder emotionele en droefgeestige songs liet hem toe ook in onze line-up een geweldige plek te veroveren. Het spreekt voor zich dat we Sander als multi-getalenteerde artiest nog op verschillende podia in Vlaanderen aan het werk zullen horen en zien.