Op het terrein

Toegang

Heb je een ticket online besteld? Print het document uit op ware grootte (één wit A4-blad per ticket en niet recto-verso) of bewaar je e-ticket zorgvuldig op je mobiele telefoon. Het ticket hoeft niet in kleur te worden afgedrukt, maar alle gegevens moeten duidelijk leesbaar zijn.

Heb je een ticket aangekocht via één van onze lokale verkooppunten? Dan dien je enkel dit ticket (geen kopie ervan) mee te brengen naar Bellerock.

Je ticket wordt aan de ingang van het festivalterrein door één van onze stewards gevalideerd en vervolgens omgeruild voor een polsbandje. Elke bezoeker dient hierbij over zijn of haar eigen ticket te beschikken. Ieder ticket is door zijn unieke streepjes- of QR-code slechts éénmaal geldig en kan dus maar één keer worden gescand.


Eten en drinken

De organisatie van Bellerock probeert altijd voldoende te voorzien in eten en drinken voor zijn festivalgangers. Naast onze drankstanden met frisdrank, bier en cocktails vind je ook een kraam met overheerlijke hamburgers. Eet- en drankbonnen zijn doorlopend aan de kassa te verkrijgen, waarmee je snel en makkelijk je consumptie(s) kan betalen.


Toiletten

Ook dit jaar bevinden er zich wc's en plaszuilen op het festivalterrein. Het sanitair is uitgerust met kraantjeswater om je handen te wassen en wordt op regelmatige tijdstippen gereinigd. Het gebruik van de toiletten en het aanwezige toiletpapier is gratis.

Wildplassen tegen omheiningen of standen is niet netjes. Dat doe je dus niet. Denk aan het milieu en de andere festivalbezoekers.


Oordoppen

Luister naar je oren. Al jaren besteden we aandacht aan de oren van onze bezoekers op het festivalterrein. We zijn ons bewust van de risico's op gehoorschade die té luide muziek of er té lang naar luisteren met zich meebrengt.

De wettelijke geluidsnormen die sinds 1 januari 2013 gelden, worden op Bellerock strikt gerespecteerd. De maximale geluidsdrempel is vastgelegd op een gemiddelde van 100 dB(A) over 60 minuten, gemeten aan de mengtafel.

Net zoals tijdens onze vorige edities verdelen we gratis oordopjes aan de ingang van het festivalterrein.


Drugs- en alcohol

Het bezit van drugs of verdovende middelen wordt niet getolereerd. De politie zal indien nodig gerichte controles uitvoeren aan de ingang van het festivalterrein.

Het is verboden om aan bezoekers jonger dan 16 jaar alcohol te schenken van meer dan 0,5% vol, dus een pintje is geen optie. Het is verboden om aan minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar sterke drank te schenken. Zelf alcohol meebrengen naar het festivalterrein is ten strengste verboden.


Grensoverschrijdend gedrag

Bellerock is een festival waar iedereen welkom is, ongeacht het geslacht, de taal, politieke overtuiging, raciale of etnische oorsprong, religie of levensbeschouwing, handicap, beperking, leeftijd of seksuele gerichtheid. Wij verwerpen elke vorm van fysiek of verbaal geweld, pesterijen en respectloos gedrag.


Randanimatie

Bellerock probeert voor iedereen goed te doen, dus ook voor onze kleinsten. Op zondagnamiddag 1 juli 2018 voorzien wij opnieuw aangepaste kinder- en familieanimatie met professionele animatoren. Wat dit precies allemaal zal inhouden, kom je later nog wel te weten.